Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че след изборите може да има преговори с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), но без Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. 
Борисов отговаря на въпроси на медиите в местността Рупите, след като засади дърво в рамките на инициативата на ГЕРБ "Да пуснем корени в България". Това е 14-ото издание на инициативата и тя се организира от младежката организация на партията в Благоевград. В събитието участваха членове на ГЕРБ, депутати и евродепутати от партията. По традиция бяха засадени дръвчета и храсти в парка зад храма на баба Ванга "Света Петка Българска" в м. Рупите.
Западът знае коя е силната и системна партия. Разбира се, че с ПП-ДБ ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила и власт на ГЕРБ, коментира Борисов. С наши премиери, с наши министри, само тогава – още повече, че ни се полага заради ротацията, добави той. 
Аз оставям врата за всички, за да мога да разговарям, каза лидерът на ГЕРБ.
Вместо да казват „ГЕРБ направиха добро, бихме могли да направим заедно повече добро", те започват да говорят всеки ден глупости, каза още той. 
Борисов заяви, че на предстоящия вот „противник“ на ГЕРБ ще са „проруските партии“ като „Възраждане“ и БСП. Това е нашата червена линия, ние сме проевропейска партия, посочи Борисов. 
Всеки документ се пращаше на Лена Бориславова да го провери и да каже. Те почват да се питат, чакаш ден и половина, за да мине всичко, коментира Борисов „Продължаваме промяната – Демократична България“. Нито веднъж не сме се изказали срещу тях, добави още лидерът на ГЕРБ.