Винаги сме работили с ДПС през годините, защото те са системни, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в местността Рупите. Той отговаря на въпроси на медиите, след като засади дърво в рамките на инициативата на ГЕРБ "Да пуснем корени в България". Това е 14-ото издание на инициативата и тя се организира от младежката организация на партията в Благоевград. В събитието участваха членове на ГЕРБ, депутати и евродепутати от партията. По традиция бяха засадени дръвчета и храсти в парка зад храма на баба Ванга "Света Петка Българска" в м. Рупите.
Западът знае коя е силната и системна партия. Разбира се, че с "Продължаваме промяната - Демократична България" ще работя, но не с тяхната, а с доминиращата сила и власт на ГЕРБ, коментира Борисов. "Аз оставям врата за всички, за да мога да разговарям", каза лидерът на ГЕРБ.
Вместо да казват "ГЕРБ направиха добро, бихме могли да направим заедно повече добро", те започват да говорят всеки ден глупости, каза още той. 
Борисов заяви, че на предстоящия вот "противник" на ГЕРБ ще са „проруските партии“ като „Възраждане“ и БСП. Това е нашата червена линия, ние сме проевропейска партия, посочи Борисов. 
Всеки документ се пращаше на Лена Бориславова да го провери и да каже. Те почват да се питат, чакаш ден и половина, за да мине всичко, коментира Борисов „Продължаваме промяната – Демократична България“. Нито веднъж не сме се изказали срещу тях, добави още лидерът на ГЕРБ.