Русенската компания „ДД Логистика“, която преди време обяви планове за изграждане на завод за производство на латексови ръкавици, е започнала строителство върху терена си на мястото на бившата Петролна база. Междувременно обаче плановете са променени и новата сграда ще се използва най-вероятно за склад.
Преди година тогавашният едноличен собственик на фирмата Красимир Даков обяви, че проектът е замразен, тъй като с поскъпването на природния газ се е оказал нерентабилен.               

Това положение се запазва и към момента, а войната в Украйна прави прогнозирането на бъдещите перспективи невъзможно. „ДД Логистика“ обаче вече е закупила голяма част от необходимите за строителството материали, така че е взето решение сградата да бъде построена, за да се реализират все пак някакви приходи. Тъй като търсенето на складове в района е високо, тя най-вероятно ще се използва за тази цел.
Част от необходимото за завода оборудване е закупено и при промяна на обстоятелствата фирмата може да се върне към първоначалния си план. Пазарът за латексови ръкавици е за 70-100 милиарда долара годишно, като основни производители са Китай и Малайзия. В Европа няма нито един такъв завод и е възможно само поръчването на големи количества, доставката на които отнема поне месец. Производство в Русе би дало на европейските клиенти възможност за повече гъвкавост и бързи доставки на по-малки количества. 50% от разходите обаче са за газ, а цените на „Булгаргаз“ за бизнеса не са ниски, обясни Даков.
От миналата година мажоритарен акционер в „ДД Логистика“ е русенската „Инфрабулпак“ ЕООД, позната с работата си по озеленяване и поддръжка на зелени площи.