Британската историчка, писателка и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз засне епизод от новия сезон на поредицата си "Съкровища с Бетани Хюз" в Созопол, съобщиха от пресцентъра на местната градска управа. В епизода тя разказа за новите открития, направени при разкопките на мястото, където предстои да бъде построена новата автогара в Созопол, както и да за остров Свети Кирик и Юлита. На острова проф. Хюз е заснела две стъкленици с парфюм, открити при разкопките на средновековния некропол, както и монета с образа на бог Аполон, сечена в антична Аполония. В епизода тя разказва и за първата колония от гърци на Черно море, която е била именно на това място.
Със съдействието на директора на Центъра за подводна археология Найден Прахов, проф. Хюз и екипът ѝ са разгледали и снимали също находките в района на пристанището на Созопол. Тя дори успява да извади амфора от морето, се казва още в съобщението.
При посещението си Бетани Хюз се е срещнала и със заместник-кмета Андрей Николов, и е проявила интерес към античното богатство на града, както и към най-новите разкрития за средновековния некропол в близост до сградата на общината. 
От март по  Би Би Си се излъчват първите епизоди от поредицата ѝ "Съкровища с Бетани Хюз", сниман миналата година у нас. В единия от тях тя разказва за наследството на траките по българските земи. Вторият е посветен на античния град Хераклея Синтика. Премиерата им по каналите Viasat History у нас е на 24 май. При настоящата си визита проф. Хюз е разказала, че след излъчването на епизодите много зрителите са писали на  Би Би Си, че не са предполагали, че в България има толкова много съкровища. Историкът и телевизионна водеща е посетила също архитектурния обект и некропол в Дебелт. При следващото си посещение предстои да обърне внимание и на остров Св. Иван, като акцентът ще е върху гръцката колония в Аполония, а общата идея е да се направят три серии за България.