Враца е стратегическо място за Движението за права и свободи (ДПС), обяви при откриването на кампанията на движението водачът на листата за Врачанско Валентин Тончев, напомняйки, че не случайно с участието на ДПС е договорено и разширяването на АЕЦ „Козлодуй“. „Тези инвестиции, които предстоят да се случат на територията на област Враца, ще са истински икономически стимул за развитието на Северозападна България“, посочи Тончев.
По думите му ДПС издига в тази кампания посланието „Заедно с хората“, защото знае, че само с подкрепа на хората ще може да се направи устойчиво, четиригодишно правителство. Тончев допълни, че се радва, че преди една година политическите сили в България са осъзнали, че устойчиво правителство може да има, само когато се чува гласът на ДПС и това никой не бива да го забравя.
Водачът на листата обърна внимание и на важността на изборите за Европейски парламент, защото по думите му хората, които изпратим в Европа, ще определят и нашето бъдеще за следващите четири години.
При откриването на кампанията в голямата зала на Регионалния исторически музей бяха представени 12-те кандидати за народни представителите на партията. „На тези изброи ДПС-Враца тръгва с нов водач, с доста обновена кандидатска листа и считам, че тази промяна ще бъде оценена позитивно от нашите избиратели“, обяви и втората в листата Каролина Кьолер, която е и областен лидер на партията.