Започва деветото издание на националния фотоконкурс „В моето училище е най-хубаво“. То е под патронажа на министъра на образованието и науката и цели да подкрепи и популяризира ученическото творчество и креативност, както и да представи училището през погледа на неговите ученици, съобщават организаторите от Националното издателство за образование и наука (НИОН) „Аз-буки".
В журито са Олег Попов – единственият българин, част от мениджърския екип на агенция „Ройтерс“, Николай Дойчинов – фотожурналист с професионален опит в агенция „Франс Прес“, „Ню Йорк Таймс“, „Шпигел“, „Либерасион“, „Вашингтон пост“, Дилян Марков – професионален фотограф и преподавател в Нов български университет (НБУ) и инж. Цветанка Апостолова – директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София.
Най-добрите 13 фотографии ще бъдат включени в специален годишен календар за 2025 г. За класираните на първите три места творби са предвидени материални награди.
Снимките на участниците могат да показват аспекти, свързани с училищния живот – сгради, лица, дейности и други. Не се допускат снимки и колажи, обработени с цел подмяна или модификация на действително заснето изображение или с драстична промяна на цветовете.
Авторските творби ще се приемат до 30 ноември 2024 г. на [email protected].
/ ГН