Пореден златен медал попълни престижната колекция на фолклорната група с колоритното наименование Чилновските баби. Гласовитите самодейки от двемогилското село се завърнаха от участие в 13-ото издание на националния фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“ в свиленградското село Сладун. Чилновските певици впечатлили взискателното жури с председател доц.Вихра Баева със своите изпълнения, като стриктно и вдъхновено спазили регламента, изпълнявайки и песни на певицата Кичка Савова. Към това ентусиазираните баби добавили и своята запазена марка - ревюто на оригинални везани възглавници и пресъздаващи чилновската традиция, които трепетно пазят в скринове и ракли. Журито и публиката сърдечно приветствали чилновчанки, чиято ръководителка Стефка Атанасова отправила от микрофона поздрав „за селцето, откъдето започва България, от крайдунавския край, където свършва България“. 
След добре свършената работа на фестивала групата успяла да посети също и емблематичния Извор на белоногата край Харманли, а също и да се разходи из възхитителните кътчета на красивите кътчета на Южна България. 
Чилновските баби ще си дадат кратка почивка и веднага след това започват да се готвят усилено за ново представяне - този път на фолклорен фестивал в гръцкия град Солун.