Футболистите на „Дунав“ постигнаха жизненоважна победа с 2:0 срещу силните и амбициозни гости от „Добруджа“. С трите точки русенският отбор се нареди точно в средата на класирането и почти си гарантира оставане във Втора лига, защото до края остават 4 мача - на 2 май срещу „Струмска слава“ в Радомир, на 11 май в Русе срещу „Монтана“, на 18 май в Балчик срещу „Черноморец“ и на 25 май у дома срещу „Литекс“.
Успехът срещу добруджанци не дойде никак лесно, защото те владееха топката в значително време от двубоя, а и бившият футболист на „Дунав“ Раел Лолала не спря да тормози защитата с рейдове по лявото крило. Нашите имаха шанс и че веднъж топката се отби от гредата.
Дунавци разчитаха на контри, при две от които Луис Пахама можеше да се възползва по-добре от пресечени пасове. В един от случаите дори остана сам срещу вратаря, но се засуети и бе блокиран.
И все пак неуморният с рейдовете си французин се превърна в герой на мача. В 86-а минута той получи идеален пас от Миро Будинов, който центрира отдясно и сложи топката на главата му и Пахама буквално разстреля вратаря от упор - 1:0.
Две минути по-късно феновете видяха неочакван набег от 190-сантиметровия централен защитник Георги Вълчев! Той открадна една топка, след което се понесе с мощен дрибъл по левия фланг, финтира защитника пред себе си и подаде към Пахама. Френският стрелец се завъртя около оста си и не остави шансове на Георги Аргилашки - 2:0.
„Дунав“ заслужи победата с много борба, въпреки че в дълги периоди играта не отбора не вървеше. Жалко, че този мач не бе изгледан от повече зрители, но и тези, които бяха на Градския стадион, не спряха да подкрепят тима през цялото време. А обобщената оценка на електронните медии след мача беше, че „Дунав“ е охладил мераците на „Добруджа“ за елита.
 „Марек“-“Септември“ /Сф/ - 1:1, „Спартак“ /Вн/-“Монтана“ - 1:0, „Марица“-“Струмска слава“ - 4:1, „Беласица“-“Черноморец“ /Бч/ - 3:0, „Бдин“-“Литекс“ - 0:1, „Черноморец“ /Бс/-“Лудогорец II“ - 1:1, „Янтра“-“Спартак“ /Пл/ - 0:0, „Спортист“ /Своге/-ЦСКА 1948 II - 2:4.
„Дунав“: Даниел Николов, Стоян Предев, Николай Дичев, Галин Минков, Георги Вълчев, Кристиян Господинов, Симеон Вешев, Станислав Непочиренко, Мирослав Будинов, Луис Пахама, Денислав Минчев /Джан Хасан, Самуел Наков Фуентес/.  
1. „Спартак“ /Вн/     63
2. „Септември“     58
----------------
3. „Марек“         54
----------------
4. „Монтана“         50
5. „Добруджа“     49
6. „Янтра“         44
7. „Спартак“ /Пл/     42
8. „Лудогорец II“     42
9. „ДУНАВ“         42
10. „Литекс“         41
11. „Струмска слава“     41
12. ЦСКА 1948 II     40
13. „Беласица“     37
14. „Черноморец“ /Бс/     34
-----------------
15. „Спортист“     33
16. „Марица“         28
17. „Черноморец“ /Бч/     27
18. „Бдин“         18