Събрани са 10,5 тона боклук в кампанията „Пица за смет“, която се състоя в Добрич неделния ден. Това съобщиха от Община Добрич на официалната си страница в социалните мрежи. В инициативата са се включили близо 600 души, раздадени са 430 талона за безплатна пица от предвидените 460. 
„Пица за смет“ е по инициатива на ресторантьори от Добрич с кауза за по-чист град. 
Идеята за подобна кампания е на собственика на ресторант Walnuts Димитър Димитров. Той събира съмишленици, като за няколко дни се присъединяват и други заведения за хранене, които също предлагат пици. Това са пицария „Уно”, бар и пица „Лагуна”, пица „Италия”, „Малката Моцарела”, La pizza/Yes please, „Бакарди клуб”, пица „Палермо” и ресторант „Централ”. Партньор на събитието е Община Добрич.Желанието ни е в кампанията да се включат повече млади хора, затова решихме срещу предадения отпадък, да предлагаме талон за пица, каза на пресконференция преди инициативата шеф Димитър Димитров. 
Чувалите за смет бяха осигурени от Община Добрич. В деня на кампанията бяха позиционирани 10 пункта, откъдето гражданите получаваха чували, а по-късно ги връщаха пълни със смет и получаваха талон за безплатна пица.     
Много деца се включиха в кампанията, като само за час на единия пункт група от четири деца донесе 16 чувала със смет и получи талони за всяко дете. Пред БТА те споделиха, че районът, който са си избрали за почистване, е голям и много замърсен. Поискаха от доброволците на пункта още чували и се отправиха за поредна оборка.