Приключиха дейностите обновяването и ревитализирането на Художествена галерия "Атанас Шаренков" в Хасково и читалище "Отец Паисий 1925" в село Войводово. Те бяха предприети по проект с европейско финансиране на стойност почти 470 000 лева, отчете на заключителна пресконференция ръководителят на проекта "Културно разнообразие в Хасково" Надежда Иванова.
В художествената галерия бе закупено депо със стелажи за съхранение на картините в хранилището ѝ, както и нова система за окачване на произведенията в изложбените зали, което дава възможност за по-бързото им експониране, поясни директорът на галерията Татяна Форева. Създадена е и възможност за онлайн разглеждане на постоянната експозиция. Организирани са две изложби с творби от фонда на галерията.
В читалището в село Войводово бе осъществен ремонт на две зали, доставено бе ново библиотечно обзавеждане и столове, отбеляза Иванова. Секретарят на читалището Светла Севова каза, че благодарение на проекта е била събрана изложба на народни носии на трите етноса, които населяват селото.