Листата на политическа партия (ПП) "Възраждане" в Перник за предсрочните парламентарни избори на 9 юни включва седем кандидати, съобщиха от партията на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в града. За водач е определен Димо Дренчев - народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание (НС). От 2020 година той е областен координатор на партията в Пернишка област и член на парламентарните комисии по бюджет и финанси, и правата на гражданите и взаимодействието с гражданското общество. Втори в листата е Радослав Червенков - общински съветник и председател на пернишката структура на партията.
Антонио Ангелинов - председател на общинската структура на "Възраждане" в Радомир и общински съветник, е кандидатът за народен представител под номер три в листата, четвърти е секретарят на ПП „Възраждане“ в Перник Ради Радуилов. Ангел Ангелов е пети. Той е заместник-председател на радомирската структура на партията. Христо Огнянов е шести в листата. Кирил Балабанчев, бивш кандидат за кмет за община Радомир и секретар на структурата на „Възраждане“ във втората по-големина община от региона, е седми в подредбата.
"Влизаме с чиста съвест в тази надпревара. Ние не изневерихме на това, което обещахме преди изборите. Не влязохме в съглашение и сглобки, не седнахме на масата на властта, а напротив – останахме принципни, което ни отреди място на активна. Аз съм на 19-ото място по активност като народен представител, сред останалите 240. Имам доста идеи и цели, по които работя. Това, за което ме боли е, че не можах да съдействам е започването на ремонта на Пантеона „Майка България“, каза Дренчев.
Той коментира, че в предишното НС е задал над 40 въпроса по време на парламентарен контрол и се е изказвал два часа и половина от трибуната на НС. 
Официалното откриване на кампанията на ПП „Възраждане“ в Перник ще се състои на 11 май.