„Наследството“ от Нора Робъртс оглави седмичната класация на книжарница „Хермес“ в Русе.

1806 г. Астрид Пул сияе от щастие в булчинските си одежди, но веднага след церемонията е убита, а златната халка е изтръгната от пръста й. С последния си дъх обещава на любимия си никога да не го изостави.
В наши дни Соня Мактавиш с изумление открива, че починалият й баща е имал брат близнак. И че чичо й Колин Пул й е завещал величествено имение на крайбрежието на Мейн. Но за да получи наследството, Соня трябва да живее в къщата поне три години. Водена от желанието да разбере защо братята са били разделени при раждането си, тя е готова да започне нов живот.
Трей, младият адвокат, който приветства Соня в новия й дом, я запознава със семейната история. Той я предупреждава и за градската легенда, че имението е обитавано от духове. Съвсем скоро Соня сама забелязва, че има нещо странно в къщата.
Скоро става ясно, че Соня е получила в наследство повече от красиво имение. Тя е наследила вековно проклятие и мистерия, която трябва да разреши, за да има шанса да го развали.

Друго интересно заглавие, което попада в класацията е „Кварталът на писателите“ от Виктор Топалов.
Пътеводителят „Кварталът на писателите“ представя 50 обекта, свързани с българската литература от периода между Освобождението и края на Втората световна война. Те са разположени между улиците „Граф Игнатиев“ и „Алабин“ и булевардите „Христо Ботев“ и „Патриарх Евтимий“в София. Сред тях ще откриете десетки домове и квартири на известни български творци, редакциите на значими вестници и списания, както и емблематични бохемски заведения. Пешеходният маршрит, описан подробно в пътеводителя, започва от паметника на св. Патриарх Евтимий Търновски и завършва пред храма „Св. Вмчк Георги Победоносец“, в близост до Петте кьошета.

За още интересни и полезни книги, заповядайте на място в книжарница „Хермес“ гр. Русе, ул. „Александровска“ 70.

1. “Наследството“ -  Нора Робъртс
2.  „Малки жени“ - Луиза Мей Олкът
3.  „Безтебгловност“ - Цвета Тодорова
4.  „Един тъмен прозорец“ - Рейчъл Гилиг
5.  „Сребърна песен, нощен пламък“ - Амели Уън Джао
6.  „Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци“ – Джеси К. Сутанто
7.  „Кварталът на писателите“ - Виктор Топалов
8.  „Дъщерята на Аушвиц“ - Гова Фридман и Малкълм Брабант
9.  „Плодовете зреят нощем“ - Неда Антонова
10. „Поле със златни глухарчета“ - Татяна Викторова

Класацията е направена въз основа на реализираните продажби в периода 22.04.2024 г. – 28.04.2024.г.