Журналистът на свободна практика и блогър Симон Милков съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Варна, че заедно със своя екип сезира институциите за дейността на „Историческия парк“ край Варна и неговия собственик Ивелин Михайлов. По думите му вече са уведомени главния прокурор, Държавна агенция "Национална сигурност", МВР, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", както и три териториални дирекции на Националната агенция за приходите – във Варна, Русе и Велико Търново. Освен това са сигнализирани контролните финансови ведомства, включително Българската народна банка.
Според Милков за дейността на „Исторически парк“ в село Неофит Рилски няма никаква отчетност, приходи не са заявявани, нито са плащани данъци. Собственикът е получил земи с решение на Общинския съвет във Ветрино срещу ангажимент да направи обществен парк в общинския център. Като нарушение Милков е посочил в сигнала си до институциите и това, че в селото са регистрирани много хора от други райони на страната. Институциите трябва да проверят какво влияние върху местните избори в трите съседни общини е оказала партията, чийто лидер е Ивелин Михайлов, каза още Милков. Той допълни, че очаква службите на МВР да кажат защо Михайлов и близките му носят бойно оръжие. 
Паркът не е донесъл никакви приходи за хората от Ветрино и съседните села, посочи Милков. Той уточни, че в сигналите му до институциите има посочено и искане за отговор на въпроса, след като дружеството е на загуба как притежава луксозни превозни средства. 
Милков коментира и темата със събарянето на бившия радиозавод във Варна. Според него законността на тази сделка също трябва да бъде проверена от институциите. На този терен е дадена заявка за построяване на пет кули по 25 етажа, обясни Милков. Според него вече е започнала продажба на жилища „на зелено“ и има хора, които инвестират.
За БТА от „Исторически парк“ уточниха, че утре Ивелин Михайлов ще коментира отправените обвинения на пресконференция, която ще се проведе отново в Националния пресклуб на агенцията.