Представителите на Добрич и София се представиха най-добре на турнира Купа по мажоретни дисциплини и чирлидинг "Търновска перла", съобщиха за БТА организаторите на надпреварата Габриела Иванова и Виктория Павлова от спортен клуб "Астрея". Състезанието се проведе във Велико Търново и в него участваха близо 800 мажоретки от града домакин, Ботевград, Бургас, Варна, Добрич, Елин Пелин, Карнобат, Левски, Ловеч, Монтана, Нови пазар, Пазарджик, Русе, Свиленград, Свищов, София, Стара Загора, Тервел, Хасково и Шумен. В рамките на два дни 149 изпълнения радваха публиката в Двореца на културата и спорта "Васил Левски". 
Балетна формация "Май денс" от Добрич участва с много състезатели и танцови хореографии и заслужи най-голям брой отличия в мажоретните дисциплини, а Спортен клуб "Джим старс" от София спечели най-много награди в направление чирлидинг. Представителите на Велико Търново - Спортен клуб "Астрея", Детска градина "Соня" и Основно училище "Бачо Киро" също завоюваха редица призови места.
Радваме се, че Велико Търново за трета поредна година събира толкова много състави от цялата страна и че децата на България спортуват и създават красота, коментираха организаторите. Това е първото състезание от спортния календар на Български чирлидинг съюз и сме щастливи, че поставихме достойно начало на предстоящите надпревари, добавиха те и благодариха на всички, превърнали Купа "Търновска перла" в истински празник на изкуството и спорта - на децата от всеки отбор, на ръководители им, на родителите, съдиите, екипа, на Български чирлидинг съюз, Община Велико Търново, ДГ "Соня" и ОУ "Бачо Киро".