Маргарита Генчева ще е водач на листата с кандидати за народни представители на политическата партия "Възраждане" за Силистренска област за предсрочните парламентарни избори на 9 юни. Това съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Силистра председателят на партията Костадин Костадинов. 
Той каза още, че „Възраждане“ ще се явят с пълна листа на предстоящите парламентарни избори. На второ и трето място в нея са общинските председатели на партията в Силистра и Тутракан Марин Николов и Димитър Димитров. Четвърти е Свилен Димитров, общински съветник от Силистра. На пето място е Грета Данкова от Алфатар. Шести е Петър Петров от Дулово. След него са Радостин Стефанов и Валентин Колев от Силистра.
„Целта ни е да имаме един народен представител от Силистра. На последните избори не ни достигнаха няколко стотин гласа, но сега сме уверени, че това ще се случи. Постарали сме се да направим балансирана листа, в която да има представители на всички общини. Искаме да превърнем „Възраждане“ в първостепенен политически фактор в областта“, каза още Костадинов.
Той подчерта, че в 49-то Народно събрание, Генчева е имала трудната задача да бъде и софийски и силистренски депутат, защото е била избрана от София, но се е занимавала и със Силистра, където е областен координатор на партията.
„Не съм спирала да се занимавам с проблемите на областта. Готова съм да продължа да помагам с това, което е по силите ми. В последните години Силистра е на дъното на класациите, което е доста потискащо. Считам, че цялата администрация и Народното събрание са длъжници на региона. Основният фокус в работата ми ще бъде да бъдат задържани младите хора в града и да могат спокойно да отглеждат децата си в него“, каза Маргарита Генчева.
Лидерът на „Възраждане“ заяви, че партията ще подходи с максимална енергия и в кампанията за европейските избори. По думите ми е задължително в Европейския парламент да бъдат изпратени истински български депутати, а не политически пенсионери и скъпо платени екскурзианти, както е било досега.